De Astilbe is van origine een tuinplant zoals hier tentoongesteld op de Floriade. Met een goede keuze in de diverse Cultivars is zo een bloeitijd van meer dan twee maanden te bewerkstelligen. Door de verschillen in grootte en bloeitijdstip is er in elke tuin wel een geschikte plaats voor de Astilbe te vinden.

Een Astilbe in de tuin is natuurlijk erg mooi maar het stuifmeel van de bloeiende  bloementrossen vormt ook een lekkernij waar veel vlinders en bijen op af komen! De Astilbe stoot in het najaar van nature zijn blad af, de wortels kunnen een strenge vorst makkelijk verdragen en in het voorjaar groeit de Astilbe weer terug!

Naast het gebruik als tuinplant is de Astilbe ook een populaire snijbloem. In gemengde boeketten zijn de vrolijke en kleurrijke Astilbe pluimen een schitterende toevoeging en Astilbe wordt vaak verwerkt in bruidsboeketten! Daarnaast zijn Astilbes in verschillende vormen, kleuren en groottes verkrijgbaar. Deze Astilbes komen goed tot hun recht in de huiskamer maar kunnen ook een terras of balkon opfleuren.

De enorme variatie in Astilbe maakt de verschillende toepassingen mogelijk en is het resultaat van een lange geschiedenis van het veredelen van Astilbe “Cultivars” door middel van bestuiving. De oudste, nu nog gangbare, Astilbe ‘Washington’ komt al uit 1899! Sindsdien zijn er vele nieuwe soorten veredeld en het verbeteren en diversifiëren van Astilbe cultivars is nog altijd een springlevend proces.

wist je dat…

Astilbe is een oersterke vaste plant. Hij heeft geen last van ongedierte zoals slakken, luizen of schimmels. Wel trekt deze plant veel bijen en vlinders aan waardoor zij en jij er jaren achtereen plezier van kunnen hebben.

Al warm aan het lopen voor een Astilbe? Laat ze hier staan maar zoek ernaar bij tuincentra, bloemisten en tijdelijke acties in supermarkten. Zorg dat de Astilbe, zeker als deze in de zon staat, veel water krijgt dan wordt het gegarandeerd een succes!

De werkgroep Astilbe is er trots op dat sinds het bestaan van deze club er veel is ontwikkeld. Nog trotser zijn we op het feit dat we dit nu op deze Floriade 2022 aan u als publiek kunnen laten zien

.

Deze Astilbe tuin is mogelijk gemaakt door de astilbe werkgroep
bestaande uit :

pot Astilbe kwekerij Hans vd Meer
www.astilbe.nl
Kwekerij fam Olsthoorn
www.rechtstreeksvanhetland.nl
Plantenkwekerijkapteijns .nl
Vasteplantenkwekerijmtslucassen.nl

Teeltadviseur -en Astilbe specialist Henk vd.Berg
Astilbe pot en veredelings kwekerij Harry Verduin
Snij astilbe kwekerij Jeroen Tersteeg
Snij astilbe kwekerij Rutgrink Holland
www.lovelyastilbe.com
Snij astilbe kwekerij Van Aert Flowers

www.vanaertflowers.nl
Snij astilbe kwekerij Johan Bleeker
Snij astilbe kwekerij Kok
www.kwekerijkok.nl