MOOI! ASTILBE

In het voorjaar telen we in de kas astilbe op pot in 5 kleuren. Deze prachtige plant doet het goed als tuinplant en als kamerplant.

Al het uitgangsmateriaal wordt gekweekt door vasteplanten kwekerij Lucassen uit Afferden. Deze planet proof-gecertificeerde kwekerij bevindt zich midden in natuurgebied de Maasduinen.

Ook de astilbes worden bij kwekerij Fam. Olsthoorn natuurlijk op een zeer duurzame en milieuvriendelijke manier geteeld. Zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. In hergebruikte potten met daarin hergebruikte potgrond, afkomstig uit de tomatenteelt.

wist je dat…

Astilbe is een oersterke vaste plant. Hij heeft geen last van ongedierte zoals slakken, luizen of schimmels. Wel trekt deze plant veel bijen en vlinders aan waardoor zij en jij er jaren achtereen plezier van kunnen hebben.

Op de foto staat moeder Elisabeth v Veen, met haarzoon Gerard bij ons met het evenement Kom in de kas!

amsterdam astilbe

In de kas kweken wij vaste planten. Voornamelijk Astilbe. De Amsterdammer Jan vanVeen (1930-2013) was een van de eersten diezich vestigden in de Noordse buurt, vlakbijrivier de Amstel. Het natte veen in deze pasontgonnen polder, bleek bij uitstek geschiktvoor het telen van astilbes. De paarslila ‘Elisabeth van Veen’, de witte ‘Ellie’ en de roze‘Hennie Graafland’ vernoemde Jan naar zijnvrouw, dochter en beste werknemer. Als oudburen telen we zijn astilbes tot op de dag vanvandaag met trots en toewijding.

hier vind je ons!

Je vindt ons onder andere op de Pure Markt, bij tuincentra de Bosrand en Tuincentrum Leurs. Verder vinden onze producten hun plek naar honderden groen, bloem en plantenwinkels in heel Europa via veiling Floraholland.

agenda

• Datum, tijd, plaats
• Datum, tijd, plaats
• Datum, tijd, plaats